Društvo lastnikov gozdov Prekmurja
Gornji Petrovci 31d
9203 Gornji Petrovci

Aktualno

08.03.2024

Najdražji hlod je bil prodan za 7206 evrov

V petek, 8. marca se je okrog petnajst naših članov organizirano udeležilo dneva odprtih vrat dražbe kakovostnega lesa, ki jo je že drugo leto ...
05.03.2024

Odlična udeležba na volilni skupščini

V petek, 1. marca smo v piceriji Cimešter v Kovačevcih opravili redno volilno skupščino našega društva. Dobra udeležba 43 starih in novih ...

Aktualno

<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>
 
Vabilo na piknik in tekmovanje
27.05.2015
Vse člane Društva lastnikov gozdov Prekmurja vabim na letošnji društveni piknik, ki bo tudi tokrat združen z območnim izbirnim tekmovanjem lastnikov gozdov v delu z motorno žago. Tekmovanje bo v soboto, 6. junija ob 14. uri pri gasilskem domu v Stari novi vasi, naš piknik pa prav tam z začetkom ob 13. uri. Prijave zbira tajnik Jože Cigan (041-657-833). S sabo lahko pripeljete tudi družinske člane. Prispevek za obrok in eno pijačo je po osebi 5 evrov.

predsednik DLGP
Jože Pojbič
 
 
VABILO
20.05.2015

Vabilo na predavanje

 

Vse člane Društva lastnikov gozdov Prekmurja vabim na naš prvi letošnji sestanek s strokovnim predavanjem, ki bo v petek, 22. maja 2015 ob 19. uri v gostilni Zlatica v Gornjih Petrovcih. Tokrat nam bo dipl. ing. gozdarstva Drago Trajber predaval o škodljivcih in boleznih gozdnega drevja, ki se pojavljajo pri nas. Govoril bo o jesenovem ožigu, kostanjevi šiškarici in lubadarju. Še posebno kostanjeva šiškarica se je v zadnjim letu dni močneje razširila tudi pri nas, kar bi lahko povzročilo bistveno zmanjšanje obroda kostanja in sušenje dreves. Kako ukrepa država in kako zelo pri tem zamuja, se bomo pogovorili na predavanju.

 

Lep pozdrav

predsednik DLGP

Jože Pojbič

 

 

Vabilo na društveni piknik in tekmovanje

 

V soboto, 6. junija bo v Stari Novi vasi društveni piknik, ki bo tako kot lansko leto združen z območnim izbirnim sekaškim tekmovanjem zasebnih lastnikov gozdov. Podrobnosti bodo znane do predavanja, ko bomo zbirali tudi prijave in prispevek posameznikov za udeležbo na pikniku. Prispevek ne bo bistveno višji od tistega lansko leto, ko je znašal 5 evrov po osebi.

 

Jože Pojbič

 
 
Vabljeni v Markovce
07.05.2015
Župnijski urad Gornji Petrovci in Markovci v soboto, 9. maja od 9. ure pri župnišču v Markovcih prireja tradicionalni prikaz kmetijske in gozdarske mehanizacije. Ob 9. uri bo razprava o ohranjanju kmetijskih površin in preprečevanju zaraščanja na Goričkem, ob 10. uri bo predstavitev kmetijske in gozdarske mehanizacije, ob 11.30 pogostitev in ob 12. uri tekmovanje v prežagovanju hloda z motorno žago.
 
 
Vabilo na volilno letno skupščino
09.02.2015

V A B I L O

 

 

Vse člane Društva lastnikov gozdov Prekmurja vabim na volilno letno skupščino, ki bo v petek, 13. februarja 2015 ob 18. uri v gostilni Zlatica v Gornjih Petrovcih.

Za skupščino predlagam naslednji dnevni red:

 

  1. Otvoritev skupščine, ugotovitev sklepčnosti, izvolitev delovnega predsedstva, zapisnikarja in dveh overovateljev

  2. Sprejem dnevnega reda

  3. Poročilo predsednika o delu društva v preteklem letu

  4. Letni obračun – finančno poročilo blagajnika

  5. Poročilo predsednika nadzornega odbora

  6. Poročilo predsednika častnega razsodišča

  7. Volitve novega vodstva in organov društva

  8. Sklep o višini članarine za leto 2015

  9. Predlog programa dela društva za leto 2015 in predlog združitve Društva lastnikov gozdov Prekmurja in DLG Prlekije

  10. Predlog letnega proračuna za leto 2015

  11. Razno

 

Predsednik DLGP

Jože Pojbič

 

Prosim vas za čim večjo udeležbo, vse, ki v zadnjih dveh letih niso plačali članarine, pa prosim, da članarino tudi za nazaj plačajo na skupščini, sicer jih bomo črtali iz članstva.

 
 
Obvestilo udeležencem ekskurzije v Novi Sad
29.09.2014
Zanimanje za letošnjo strokovno oekskurzijo je bilo veliko in že pred časom ste člani s svojimi družinskimi člani in tudi nekaj nečlanov napolnili avtobus. Ves program, ki smo ga objavili že prej, drži in je nespremenjen, dodatno smo dogovorjeni, da nam po prihodu na sejem nekdo iz gozdarske stroke nekaj na kratko pove o gozdovih in gozdarstvu v Srbiji in v Vojvodini.
Avtobus bo udeležence pobral na štirih postajališčih v četrtek zvečer:
KUZMA 23.15 izpred trgovine Mercator
 
MAČKOVCI 23.35 izpred trgovine Tuš
 
Martjanci  23.45 motel  ČARDA
 
Murska Sobota 24.00  avtobusna postaja 

lep pozdra vin na svidenje na ekskurziji!

predsednik DLGP Jože Pojbič
 
 
 
Zbiramo prijave za strokovno ekskurzijo v Novi Sad!
14.07.2014

Kot smo se dogovorili na letošnji skupščini, bomo strokovno ekskurzijo letos pripravili 3. in 4. oktobra na sejem gozdarstva, lova, ribolova in hortikulture v Novem Sadu. Program ekskurzije bo naslednji:

 

1.dan 03.10.2014.

Odhod iz Murske Sobote ob 00,00 uri. Direktna vožnja za Rumo kamor pridemo okrog 08 ure. Tu skupino prevzame vodič. Ogled muzeja kruha in galerije znanega slikarja Jeremije. Rakija dobrodošlice in vroč burek. Odhod za Novi Sad. Obisk sejma GOZDARSTVA (od 10-14 ure).

Odhod v Sremske Karlovce, namestitev v hotelu, Razgled centra Sremskih Karlovcev:škofijska cerkev, gimnazija, vodnjak pri 4 levih. Obisk muzeja čebelarstva družine Živanović z degustacijo medu in vina.

Večerja z muziko. Nočitev.

2.dan 04.10.2014.

Zajtk. Razgled centra Novega Sada:Dunavska in Zmaj Jovina ulica, trg Slobode,katedrala, Magistat, škofijska palata. Obisk pijace. Možnost nakupa sira, kajmaka, kulena… Razgled Petrovaradinske trdnjave. Odhod za Fruško Goro. Kosilo na kmečkem turizmu z muziko.

(predjed, čorba, odojek z prilogo, solata, sladica). Odhod za Mursko Soboto.

 

CENA:65,00 EUR

 

U cenu je vračunano:

- nočitev z zajtrkom v dvoposteljnih sobah z TWC, TV v Sremskih Karlovcih

- večerja v vojvodinski restavraciji z muziko (čorba, roštilj z prilogo,solata, sladica)

- rakija dobrodošlice in vroč burek po prihodu v Srbijo

- vstopnice za sejem, muzej kruha, muzej čebelarstva

- degustacija medu in vina

- kosilo z muziko na kmečkem turizmu (predjelo,čorba,odojek z prilogo, solata, sladica z

degustacijo rakije in vina)

- vsi ogledi po programu

  • vodič/domačin

 

Zgoraj navedena cena 65 evrov velja samo za člane DLGP. S sabo lahko vzamete tudi družinske člane, ki bodo doplačali 10 evrov po osebi za prevoz, tisti, ki niso ne člani niti družinski člani članov, pa doplačajo 30 evrov za prevoz. Cene so torej 65 evrov za člane društva, 75 evrov za družinske člane članov društva in 95 evrov za vse ostale.

 

Ob prijavi bo treba plačati 30 evrov akontacije.

Prijave in akontacijo lahko oddate na krajevni enoti Zavoda za gozdove Slovenije v Gornjih Petrovcih Jožetu Ciganu ( 041-657-833) ali med njegovim dopustom komu drugemu v pisarni najpozneje do petka, 8. avgusta, vsak delavnik od 7. do 8. ure zjutraj.

 

Vabim vas, da se ekskurzije skupaj s svojimi bližnjimi udeležite v čim večjem številu.

 

Predsednik DLGP

Jože Pojbič

 

 

 
 
Nova spletna stran o trgu lesa in žledolomu
04.06.2014
Vse, ki se na slovenskem trgu lesa pojavljate kot prodajalci ali kot kupci, obveščamo, da je Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije odprla nov spletni portal, namenjen žledolomu in trgu lesa. Naslov spletne strani je  http://www.zledolom.kgzs.si/
 
 
Vabljeni na predavanje in društveni piknik
30.05.2014

Vabilo na predavanje

 

Vse člane Društva lastnikov gozdov Prekmurja vabim na naš prvi letošnji sestanek s strokovnim predavanjem, ki bo v petek, 6. junija 2014 ob 19. uri v gostilni Zlatica v Gornjih Petrovcih. Dnevni red sestanka:

 

  1. Nelesne gozdne dobrine – možnost dodatnega zaslužka za lastnike gozdov ali pravica nabiranja in prodaje za vse? S to temo, ki žuli vse lastnike gozdov že leta, se Zveza lastnikov gozdov Slovenije zadnje čase vse pogosteje in resneje ukvarja. Pogovorili se bomo o tem, kaj bi nam lahko prinašalo dodatni dohodek iz naših gozdov in kakšne spremembe zakonodaje bi bile potrebne. Predstavljena pa bo tudi možnost, da lastnik gozda prepove nabiranje kostanja za druge – takšna možnost obstaja že sedaj po Zakonu o gozdovih, vendar je za sedaj znan v Sloveniji samo en primer lastnika, ki jo je že uveljavil. Sedaj to možnost na svojih parcelah s kostanjem uveljavlja tudi predsednik DLGP Jože Pojbič, ki vam bo iz prve roke predstavil svoje dosedanje izkušnje.

2. Razno.

 

Lep pozdrav

predsednik DLGP

Jože Pojbič

 

 

Vabilo na društveni piknik in tekmovanje

 

V soboto, 14. junija ob 13. uri bo v Kovačevcih na športnem igrišču pri zvoniku društveni piknik, združen z območnim izbirnim sekaškim tekmovanjem zasebnih lastnikov gozdov. Prispevek vsakega posameznika je 5 evrov za eno pijačo in porcijo hrane, pripeljete lahko tudi družinske člane. Ob 14. uri se na istem prizorišču začne izbirno sekaško tekmovanje.

Prijave za piknik in za tekmovanje zbira tajnik Jože Cigan, 041-657-833 do 9. junija.

 
 
Prevoznice niso potrebne do 30. aprila 2015
21.03.2014
Že 7. marca letos je bila v Uradnem listu objavljena listina o uporabi in prometu z gozdnimi lesnimi sortimenti, ki bo do 30. aprila 2015 nadomestila prevoznico.
Vlada je namreč zato, da bi olajšala hitro sanacijo slovenskih gozdov, ki jih je poškodoval žled, za zasebne gozdove začasno odpravila prevoznice, k ibi sicer dodatno obremenjevali lastnike in prevoznike. Lastniki pa bodo morali vendarle zase voditi evidenco prometa z gozdnimi sortimenti iz svojih gozdov. Za vsako prodajo, dobavo ali za prevoz sortimentov za lastno uporabo bodo tako lastniki morali evidentirati prevoz po drevesnih vrstah, vrsti sortimenta, količini in naslovniku.
Podatke bo treba v listino vpisati najpozneje v treh dneh od opravljenega prevoza, spravila ali dobave sortimentov. Listino bo treba hraniti pet let.
Vzorec listine je objavljen na spletnih straneh Ministrstva za kmetijstvo in okolje na tem naslovu:

http://www.mko.gov.si/fileadmin/mko.gov.si/pageuploads/podrocja/Gozdarstvo/uporaba_promet_gozdni_lesni_sortimenti.pdf

Prevoznice pa ne bodo več potrebne tudi po 30. aprilu 2015 za prevoze gozdnih lesnih sortimentov do 6 kubičnih metrov naenkrat za lastno uporabo. Toda pozor: brez prevoznice bo za lastno uporabo lahko peljal les samo lastnik gozda,  njegov zakonec ali »oseba, s katero je lastnik v sorodstvu v ravni ali stranski vrsti do tretjega kolena.« Torej le mož, žena in krvni sorodniki do tretjega kolena.Pri sebi pa bo treba imeti odločbo o poseku.
 
 
Skupščina je za nami
02.03.2014
V petek, 28. februarja 2014 smo opravili redno letno skupščino DLGP. V programu za letos smo si zadali dve strokovni predavanji - eno bo o nelesnih gozdnih proizvodih - , društveni piknik bo 14. junija v KOvačevcih skupaj z izbirnim tekmovanjem lastnikov gozdov v delu z motorno žago, strokovna ekskurzija pa bo v začetku oktobra na sejem gozdarstva v Novi Sad. Zapisnik skupščine si lahko preberete v rubriki Obvestila članom.

predsednik DLGP
Jože Pojbič
 
<< < 1 2 3 4 5 6 7 8 > >>

 
Obvestilo – spletni piškotki!
Na naši spletni strani, uporabljamo piškotke (angl.:cookies), ki so namenjeni / zagotavljajo, da naša stran deluje optimalno, omogočajo lažjo uporabo naše spletne strani in evidentiranje obiskovalcev. V kolikor boste kliknili »Strinjam se«, boste sprejeli / namestili vse piškotke.
Ne strinjam se